FF Tussendoortjes en nieuwtjes uit Gouda

Marianka Petersmariankapeters@gmail.com

Bewoners ontvluchten stank

13-11-2013 10:56

Gouda – Ze zijn blij dat woningcorporatie Mozaïek Wonen verder onderzoek heeft toegezegd over de oorzaak van de enorme stank in hun woningen. Maar alleszins tevreden over de hele gang van zaken zijn de bewoners van de Symfonielaan niet.

“Als we niet continu aan de bel hadden getrokken en de media hadden ingeschakeld, hadden ze ons gewoon met een kluitje het riet ingestuurd,” vertelt Joyce Redout nog altijd verbolgen. Vorige week zondag werden de kinderen van Joyce wakker van een penetrante lucht in hun huis. Een onaangename terpetine-achtige geur verspreidde zich ook in de woningen van de buren. De geur leek uit de kruipruimte te komen. Omdat zij de oorzaak niet konden achterhalen werd de woningcorporatie gebeld. “Ook zij konden de oorzaak niet vinden, en volgens hen kon het geen kwaad, dus werd ons geadviseerd om deuren en ramen tegen elkaar open te zetten. Het zou vanzelf wel overwaaien zeiden ze. Met dit koude en natte weer echt geen pretje.” Daarmee leek voor Mozaïek Wonen de kous af, maar dankzij bemiddeling van de politie, konden de drie gezinnen in het Best Western Hotel overnachten. “De stank was echt niet te harden. Daar laat je je kinderen toch niet in slapen,” vult Angelique Jager aan. Na twee nachten in het hotel te hebben gelogeerd, wilden de bewoners snel weer naar hun eigen huis. Maar de stank bleef aanwezig, dus alles open zetten en de verwarming extra hoog. “We hebben continu gebeld met de woningbouw, want we nemen hier geen genoegen mee. We willen gewoon dat de corporatie zorgt dat er grondig onderzoek wordt gedaan.” Ondanks veelvuldige telefoontjes kwamen de ongeruste ouders niet verder dan de telefoniste. “Opzichter Alex Hakvoort was nooit telefonisch bereikbaar. De telefoniste poeierde ons af. We voelen ons absoluut niet serieus genomen door de corporatie.” De ouders lieten het er niet bij zitten en zochten de landelijke media op, die ruim aandacht aan hun probleem schonk. “Ja, en toen kon een informatie-avond ineens wel geregeld worden. Dit was afgelopen donderdag.” Ondanks meerdere verzoeken was de media niet welkom tijdens deze bewonersavond. “Heel veel wijzer zijn we ook niet geworden, maar uit het eerste onderzoek van Ecoloss blijkt dat het om de olieachtige substantie diesel gaat. Twee weken eerder is hier voor de deur een auto uitgebrand. Mogelijk dat er toen diesel is weggelekt,” stelt Joyce.  Om het probleem voor de bewoners op te lossen gaat Ecoloss een poging wagen om de stankoverlast op te lossen door een vloeistof in het oppervlaktewater aan  te brengen met een bacterie, die de diesel als het ware oplost. De bewoners hopen dat hiermee de stankoverlast zal worden opgelost. “Zo niet, dan hangen we weer aan de bel. Er is zo slecht gecommuniceerd door Mozaïek Wonen en we laten ons niet weer van het kastje naar de muur sturen,” zegt Joyce resoluut.. 

Onderwerp: Bewoners ontvluchten stank

BEWONERS ONTVLUCHTEN STANK

Huub 13-11-2013
Helemaal eens met Arnoud. Was er voorheen nog wel eens een kritisch/beschouwende journalistieke bijdrage in de GP, tegenwoordig is de GP net zo informatief als een foldertje van de Blokker.

GP gemist?

Arnoud 13-11-2013
Dit is nou typisch een Gouds mensenverhaal. Goed dat je ook hieraan aandacht schenkt.

Jammer dat de GP het niet interessant genoeg vind. Dit is nu juist zo'n verhaal dat Gouwenaars graag lezen. Nieuws uit de eigne stad. Gemiste kans voor voor je opvolger, maar goed dat je het op je eigen site kwijt kan.

Voor een lokale krant is het juist belangrijk om lokale nieuwtjes te plaatsen ipv regionale hapklare brokken te plaatsen zoals de laatste weken gebeurt.

We missen je echt!