FF Tussendoortjes en nieuwtjes uit Gouda

Marianka Petersmariankapeters@gmail.com

Boskoop pakt uit op mini Floriade

06-05-2014 13:38

Boskoop - Met veertig bedrijven op meer dan 1.400 m² is de regio Boskoop uitstekend vertegenwoordigd bij de eerste editie van de Intern. Bloemen en plantententoonstelling Floralien die vergelijkbaar is met een mini Floriade wordt van 9 t/m 18 mei gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

 

Deze grote deelname geeft aan waar de regio Boskoop en met name de boomkwekerijsector sterk in is. Naast een groot assortiment bomen en planten zijn ook de nieuwste plantconcepten te zien en wordt alle  informatie gegeven over de producten die tentoongesteld staan.  Ook de dynamiek van de sector komt tot uitdrukking in de stand met foto- en filmmateriaal van toen en nu. Hiermee krijgt de bezoeker een mooi beeld van de ontwikkelingen in de sierteeltsector.

Boomkwekers kregen de mogelijkheid om zowel individueel als collectief deel te nemen aan deze overdekte tentoonstelling. Voor degene die meer willen laten zien  is een indiviuele inzending een prima manier om deel te nemen. Zij hebben hun eigen ontwerp waarin zij op bedrijfsniveau laten zien wat zij allemaal te bieden hebben. In deze presentaties veel nieuwigheden in een bijzondere verpakking. Omdat een individuele deelname niet voor iedereen bespreekbaar was, is op inititatief van enkele enthousiaste bedrijfsgenoten  een collectieve Greenport Boskoop deelname tot stand gekomen. Dertig bedrijven hebben zich voor  deze collectieve stand aangemeld en ook hier een keur aan planten, struiken en bomen die in een ontwerp van Verbakel Groenservice zijn verwerkt.

De Floralien bestaat al 200 jaar, maar wordt voor de eerste keer in Nederland georganiseerd.  Ieder jaar wordt deze bloemen en planten expo in een ander land georganiseerd, waaronder de bekendste Floralien in Gent (B). Naast Gent wordt de Floralien gorganiseerd in Genua, Budapest Nantes en nu ook in Nederland waar het aantal bezoekers ligt tussen de 200.000 en 600.000 bezoekers.